Betting på Ligue 1 – Odds på fransk fotboll

Ligue 1 är den högsta divisionen i fransk fotboll. Ligan är en tävling som under åren samlat några av de mest talangfulla spelarna och lagen i världen. Med sina djupa rötter i fotbollshistorien, har ligan sett legendariska lag som Paris Saint-Germain och Olympique Lyon dominera. Men vi har också fått se mindre kända klubbar ge oss oförglömliga stunder. Betting på Ligue 1 erbjuder inte bara spännande utan också en chans att dyka djupt ner i den taktiska och tekniska aspekten av europeisk fotboll. För både nya och erfarna spelare representerar Ligue 1 en fantastisk möjlighet att engagera sig i sportsbetting. Det finns mycket fotbollsbetting att upptäcka och Ligue 1 är en av världens högst rankade ligor.

Betta på Ligue 1 hos dessa spelbolag

500 kr + 40 free spins

Regler & villkor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | www.spelpaus.se
100% upp till 2500 kr

Regler & villkor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Tre huvudkategorier av betting

När det gäller Ligue 1 har bettingfans en uppsjö av möjligheter att välja mellan. Franska toppdivisionen i fotboll erbjuder en mängd spännande matcher varje vecka, vilket innebär att det alltid finns chanser att satsa och vinna.

Oavsett vilken typ av satsning du väljer erbjuder Ligue 1 en av den bästa fotbollen i världen med en perfekt blandning av teknik, taktik och drama. Betting på denna liga är inte bara en chans att vinna pengar, utan också ett sätt att fördjupa förståelsen för sporten och njuta av varje minut på planen.

Men vilka typer av bettingspel kan man engagera sig i? Låt oss ta en närmare titt.

Betting på Ligue 1 - Odds på fransk fotboll

Långtidsspel

Långtidsspel handlar om att satsa på utfall som kommer att avgöras över en längre tidsperiod. Det vanligaste är att det handlar om marknader över en hel säsong. I Ligue 1 kan dessa satsningar vara särskilt lockande eftersom ligan ofta har överraskningar i mängder.

  • Ligavinnare: Här bettar du på vilket lag som kommer att toppa tabellen vid säsongens slut. Trots att PSG ofta är favoriter har andra lag också vunnit ligan de senare åren och därmed finns ofta chansen att störa hierarkin.

  • Topp 3-placering: Inte helt säker på vem som vinner? Inga problem! Betta istället på vilka lag du tror kommer att landa i topp 3 och därmed kvalificerar sig till Champions League.

  • Skyttekung: Vilken spelare kommer att göra flest mål under säsongen? Här kan man satsa på storfavoriter eller chansning på någon outsider.

  • Nedflyttning: Precis som med toppen av tabellen finns det drama i botten. Vilka lag kommer att åka ur Ligue 1?

Live odds/Live stream

Live betting, eller in-play betting som det också kallas, är extremt populärt bland spelare som älskar spänningen att betta i realtid. Under en Ligue 1-match kan allt hända och oddsen ändras ständigt beroende på matchens gång.

  • Nästa målskytt: Vem kommer att göra det nästa målet? Ett snabbt beslut kan leda till stora vinster.
  • Antal hörnor: Hur många hörnsparkar kommer det att bli totalt i matchen?
  • Antal gula/röda kort: Kommer det att bli en snäll match eller en med mycket känslor?

För svenska spelare är det även viktigt att notera att många svenska spelbolag har rättigheter att streama Ligue 1-matcher. Detta ger en fantastisk möjlighet att följa matchen i realtid och ta beslut baserat på den faktiska matchbilden. Att kombinera live betting och live stream är oerhört häftigt inom bettingvärlden.

Pre match odds

Pre match odds handlar om satsningar som placeras innan matchens början. De baseras på statistik, aktuella laguppställningar och expertanalyser.

  • Matchvinnare: Den mest grundläggande formen av bet. Vem vinner matchen eller blir det oavgjort?
  • Över/under mål: Kommer matchen att ha över eller under ett visst antal mål?
  • Båda lagen att göra mål: Tror du att båda lagen kommer att hitta nätet under matchen?

Så fungerar säsongen

Ligue 1 har en spännande och dynamisk struktur som belönar prestationer och straffar lag i botten. Varje säsong gör 18 lag mot varandra där varje lag möter varandra både hemma och borta. Totalt blir det 36 matcher per lag där varje seger ger 3 poäng, oavgjort 1 poäng och en förlust 0 poäng.

Europa-platserna

Europeiska turneringar är ofta de mest eftertraktade evenemangen och Ligue 1 erbjuder flera vägar till dessa. För 2022-23-säsongen kvalificerar de tre bästa lagen i Ligue 1 för Champions League. De två främsta lagen går direkt till gruppspelet medan det tredjeplacerade laget börjar i den tredje kvalomgången. 

Laget som slutar på fjärde plats får en plats i UEFA Europa League. Den som landar på femte plats får en plats i UEFA Europa Conference League. Sist men inte minst bestäms den sista Europa League-platsen genom landets inhemska cup, Coupe de France. Om cupvinnaren redan har kvalificerat sig för Europa via sin ligaplats går Europa League-platsen till det sjätte placerade laget i Ligue 1 och då får sjuan spela i Conference League.

Tre stora klubbar i Frankrike

Det finns många lag i Ligue 1 men vi har valt ut tre giganter som är större än de andra.

Paris Saint-Germain (PSG)

Paris Saint-Germain förkortas till PSG och de är utan tvekan en av de mest framstående klubbarna i Frankrike och i hela fotbollsvärlden. Klubben grundades 1970 och har sin hemvist på Parc des Princes i Paris. De senaste åren har PSG dominerat Ligue 1 med segrar både 2021/22 och 2022/23. Deras framgångar kan i stor utsträckning tillskrivas deras stjärnspelare och signifikanta investeringar vilket har förvandlat dem till en europeisk kraft att räkna med. Med en passionerad fanbas och en färgstark historia fortsätter PSG att sätta sitt avtryck på fotbollsscenen.

Olympique Lyonnais

När man talar om fransk fotboll går det inte att förbise Olympique Lyonnais eller ”Les Gones”. Klubben grundades 1950 och har genom tiderna varit en av de mest framgångsrika i Ligue 1. Med hemmabas på Groupama Stadium i Lyon har laget en rik tradition av att fostra unga talanger och omsätta dem till superstjärnor. Även om de kanske inte har nått toppen de senaste säsongerna på samma sätt som PSG har de fortfarande en framträdande position i den franska ligan och en stor fanbas.

AS Monaco

AS Monaco är baserat i det lilla furstendömet Monaco. Laget är en annan tungviktare inom fransk fotboll. Trots sin lilla geografiska storlek har Monaco alltid varit stora på fotbollsplanen. Klubben har genom åren vunnit Ligue 1 flera gånger och har även gjort avtryck på den europeiska scenen med final i Champions League. Stade Louis II är deras fästning, en plats där många storlag har fått känna på Monacos kraft. Med en intressant blandning av unga talanger och erfarna proffs är Monaco alltid ett lag att hålla öga på.