Betting på Europa League

Efter Champions League finns det ingen klubblagsturnering som håller en lika hög nivå som Europa League. Inom oddsens värld har du verkligen mycket att upptäcka på UEFA Europa League som erbjuder flertalet olika odds och marknader för dig som punter. Du kan lägga långtidsspel, oddsa live eller som vanligt på de olika matcherna. 32 lag gör upp titeln i Europa League från gruppspelet men räknar vi in kvalet som en del av turneringen är det ännu fler lag. Vinnaren av UEFA Europa League får en tung titel i prisskåpet men också en plats i nästa säsongs Champions League.

Betta på Europa League hos dessa spelbolag

100% upp till 2500 kr

Regler & villkor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
100% upp till 2500 kr

Regler & villkor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | www.spelpaus.se

Massor av betting och odds på Europa League

När det kommer till fotbollsbetting finns det mycket att ta del av på Europa League. Du har möjligheten att kunna ta del av en spelupplevelse som ger det där lilla extra för dig som spelare. Du kan nämligen placera flera olika typer av odds på turneringen. Det finns nämligen långtidsspel inför säsongen genom så kallade vinnarspel.

Dessutom hittar du live odds och pre match odds på samtliga matcher om du föredrar detta istället. Därmed är det alltid något för alla typer av punters när det kommer till odds på Europa League. Vissa matcher kan ha fler än 500 olika marknader vilket givetvis är ett enormt antal. 

Europa League betting

32 lag gör upp om titeln

I Europa League är det totalt 32 lag som gör upp om titeln. I alla fall från gruppspelet. 10 lag når turneringen genom att kvala via Europa League-kvalet medan 10 av lagen får spela om de förlorar i Champions League-kvalet. 

Dessa får sällskap av vinnaren från den regerande mästaren av Europa Conference League tillsammans med sex lag som vinner den inhemska cupen från de sex högst rankade ligorna. Ligafyran från den femte rankade ligan enligt UEFAs ranking kommer också att nå gruppspelet precis som ligafemmorna från topp 4 av alla ligor. 

I gruppspelet spelar alltså 32 lag som är uppdelade i åtta grupper. De som lyckas vinna sin grupp i Europa League kommer att få spela åttondelsfinal. Lagen som slutar tvåa i gruppen kommer att möta treorna i Champions Leagues gruppspel om de åtta övriga platserna i åttondelsfinalen.

Formatet ändras om säsongen 2024/25

Det kommer att vara ett nytt format från och med säsongen 2024/25. Detta gäller inte bara Europa League utan också Champions League och Europa Conference League som är mycket populära turneringar inom fotbollsvärlden. Gruppspelet kommer att slopas helt samtidigt som det blir 36 lag istället för 32.

Varje lag spelar åtta matcher och de 8 lag som har flest poäng kommer att vara kvalificerade för åttondelsfinal i turneringen. Lagen som istället hamnar på plats 9-24 kommer att få mötas i ett dubbelmöte om de andra 8 platserna i åttondelsfinal. 

Med fyra lag till borde det kunna bli något bättre för svenska lag att kvala in. Men Allsvenskan behöver först och främst höja sin ranking och för detta krävs det att de svenska lagen lyckas bättre i Europaspelet generellt. Men med fyra lag mer i varje turnering borde det i alla fall inte bli sämre chanser för de svenska lagen. 

Sevilla har flest titlar i Europa League

Det är Sevilla som har vunnit turneringen flest gånger. De har hela sex titlar i Europa League och alla har kommit relativt nyligen då de vann 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 och 2020. På så sätt är det en imponerande svit av laget. Efter Sevilla är det Inter, Liverpool, Juventus och Atletico Madrid som har tre titlar. 

IFK Göteborg är den enda svenska representanten som vunnit turneringen. De lyckades med bedriften såväl 1982 som 1987. År 1982 vann de finalen mot Hamburg efter 1-0 hemma och 3-0 borta. På denna tiden avgjordes finalerna i dubbelmöten vilket inte gäller idag. 1987 var det skotska Dundee United som gick till final och då var det mer tight när IFK Göteborg vann med 1-0 hemma och fick 1-1 borta. 

Sammanfattning om betting på Europa League

Det finns inte mycket som slår betting på Europa League. Denna turnering må inte ha samma status som Champions League men på vissa sätt är den roligare. Det är nämligen inte sällan mer skrällar än i Champions League vilket är något som givetvis är riktigt bra. Dessutom kommer du alltid att ha möjlighet att kunna oddsa på flera olika sätt när det kommer till Europa League.

Du kan placera odds innan turneringen ens startar på det lag du tror kommer att vinna hela turneringen. Men det finns också massor av live odds att upptäcka då samtliga matcher från första kvalomgången fram tills finalen finns tillgängliga för live betting. Därmed är det en hel värld för dig att upptäcka. På så sätt rekommenderar vi att du sätter igång idag och kommer igång på ett fantastiskt sätt med din betting på Europa League.